Magyar Műköröm Blog

Magyar Műköröm Blog
A bloggal a munkánk bemutatása a cél.
Figyelem!
Képek, tanácsok, leírások tömkelege várható!
Figyeljünk oda a körmünkre, mert csak húsz van belőlük! :)
Szulinszki Anna, a műkörmös blogger.

Kapcsolat

Szulinszki Anna
Telefon: 06-70-549-0073
E-mail:
uvlampa [kukac] gmail [pont] com

Utolsó kommentek

  • Alízium: Ezek szerint van remény számomra. Minden ápolás ellenére a kezeim télen rettenetesen kiszáradnak. ... (2009.11.09. 14:21) Kézápolási tippek
  • Juditke: Anna! Sok sikert a munkádhoz és az oldalhoz! Szép napot és szép körmöket mindenkinek ;) (2008.12.01. 11:51) Indul a Magyar Műköröm Blog!
  • S. Kati: Szia Anna! Munkám során nap mint nap vegyszerekkel dolgozom, ami tönkreteszi a kezem és a körmeim... (2008.11.14. 21:34) Problémás körmök
  • Anna, a műkörmös: Kedves Rékuc! Örömmel vettem érdeklődésed az oldalam iránt. Fenti levélre válaszul az alábbi ci... (2008.11.08. 16:52) Indul a Magyar Műköröm Blog!
  • Réka ‎: Kedves Műkörmös! Érdekesnek tűnik a blog, figyelemmel fogom követni! Nekem kétszer is volt műkörmö... (2008.10.28. 23:47) Indul a Magyar Műköröm Blog!
  • Utolsó 20

Problémás körmök

2008.11.12. 09:55 - Anna, a műkörmös

Címkék: tipp tanácsok köröm töredezett gyenge problémás repedezett barázdált

TÖREDEZETT KÖRÖM:
Ha azt tapasztalja, hogy körmei állandóan letöredeznek, legjobb, ha kézi mosáshoz, mosogatáshoz gumikesztyűt visel, mert a felázott körmök még törékenyebbé válnak
A köröm töredezése arra utalhat, hogy kevés kálcium kerül a szervezetébe. Fogyasszon tejet, melynek 3% a kálciumtartalma, vagy más, kálcium tartalmú táplálékot, mint például a sajt
Ha töredezettek a körmeink, dörzsöljük be őket minden nap hidegen sajtolt olívaolajjal.
 
BARÁZDÁLT KÖRÖM:
A köröm többféle okból lehet barázdált, van akinek hosszú betegség után válik olyanná, van akinek mindig is olyan volt, van aki egészségesebb táplálkozással megszabadul tőle. Nem rendelkezünk túl nagy tudással erről a témáról, mivel nem fájdalmas vagy kóros elváltozásról van szó, nem sokan kutatták az okát. Ha meg szeretnénk szabadulni tőle, előbb vagy utóbb polírozóhoz nyúlunk.
A polírozás lényege, hogy a durvább felülettől a finomabbig haladva a polírozóval folyamatosan lekoptatjuk körmünkről az egyenetlenségeket. Óvatosan kell bánnunk azonban ezzel az eszközzel, mert ha egyébként sem volt túl vastag a körmünk, nagy lelkesedésünkben könnyen vékonyra csiszolhatjuk. Ha vettünk polírozó tömböt, ujjunkkal tapintsuk ki, hogy melyik a legdurvább és melyik a finomabb oldala (sokszor számmal is jelölik). A hosszanti barázdákat legegyszerűbben rájuk merőleges mozdulatokkal tudjuk eltüntetni, vagy körkörösen. A legfinomabb oldal már egészen olyan mint egy gumi- vagy bőrcsík, és nagyszerű fényt ad a körömnek, ezt egy kicsit erősebben is nyomhatjuk körmünkre. Ha jól csináltuk, valószínűleg nagyon elégedettek leszünk csillogó körmeinkkel, de továbbra se szokjunk rá erre a műveletre, mert mint említettem, nagy lelkesedésünkben elkoptatjuk körmünket!
 
REPEDEZETT GYENGE KÖRÖM:
Lehet genetikai eredetű, de tápanyag hiány is okozhatja. Érdemes kezelni vagy a japán manikűrt alkalmazni, hogy a körmök megerősödjenek, de fontos gondoskodnunk az utánpótlásról is. A körmök megszépülnek, ha több A, B vitamint, cinket, vasat, kálciumot, kovaföldet juttatsz a szervezetedbe!
 
RÉTEGESEN SZÉTVÁLÓ KÖRÖM:
A rétegesen szétváló körömnél az A-vitamin hiányára lehet gondolni. Együnk mindennap friss, zöld, sárga vagy piros színű zöldségeket. A paprikában és a brokkoliban a körömépítéshez szükséges A-provitamin is megtalálható. Búzacsíra-olajos vagy halolajos bedörzsöléssel szintén javítani lehet a körmök állapotán.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mukormos.blog.hu/api/trackback/id/tr21764764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S. Kati 2008.11.14. 21:34:07

Szia Anna!

Munkám során nap mint nap vegyszerekkel dolgozom, ami tönkreteszi a kezem és a körmeimet. Fő problémám, hogy a tisztítószerektől töredezett lett az összes körmöm, a kézfejem pedig kiszáradt, berepedezett.
Sokat tanultam a leírásaidból, hogyan tudok erős, egészséges és szép körmöket tartani, de egy jó műkörmös szakember sem ártana, hisz még fiatal vagyok és nem akarom elhanyagolni magam.
Köszönöm a leírásokat, nagyon hasznosak, továbbra is olvasni fogom a Magyar Műköröm Blog-odat!

Sok sikert!

Üdvözlettel:
S. Katalin
Budapest


süti beállítások módosítása